Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرورزشی – ماجرای واگذاری سهام ۲‌باشگاه ورزشی اخیرا با حذف استقلال و پرسپولیس از لیگ قهرمانان آسیا، با رای ای.اف.سی ابعاد تازه‌تری به خود گرفته است. کنفدراسیون فوتبال آسیا دلایل مختلفی را برای حذف نام این ۲‌باشگاه از لیگ قهرمانان اعلام کرده که مهم‌ترین آن مالک مشترک آنهاست. درچنین شرایطی ضرورت سرعت بخشیدن به روند واگذاری‌ها بیش از گذشته نمایان شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا آن طور که رئیس سازمان خصوصی‌سازی می‌گوید قرار است بخشی از سهام این ۲باشگاه در بهمن ماه با هدف اصلاح ساختار مالی آنها  در فرابورس واگذار شود. عرضه در بازار نارنجی

آن طورکه حسین قربان زاده گفت: این سازمان تصمیم دارد در گام نخست برای خصوصی‌سازی بخشی از سهام این دو باشگاه، آن‌ها را در بازار پایه فرا بورس و در تابلوی نارنجی عرضه کند.

رئیس سازمان خصوصی‌سازی با بیان اینکه علت این تصمیم کمک به شفاف سازی مالی سرخابی ها است تاکید کرد: مزیت این نوع واگذاری این است که  صورت‌های مالی این۲باشگاه شفاف می‌شود.

او اضافه کرد: با عرضه سهام این دو باشگاه در فرا بورس پرسپولیس و استقلال ملزم می‌شوند، اطلاعات مالی‌شان را با دقت بیشتری ارائه کنند و این اطلاعات در اختیار عموم مردم قرارمی‌گیرد، درنتیجه شفافیت مالی آنها بیشتر می‌شود.

بررسی های انجام شده از عملکرد مالی و اقتصادی پرسپولیس و استقلال نشان می دهد وضعیت گزارشگری آنها به قدری نامشخص و پرابهام است که حتی تکلیف بسیاری از قراردادها روشن نیست. حتی قراردادهایی به صورت شفاهی منعقد شده و اطلاعات مکتوبی در این زمینه وجود ندارد. واگذاری به ایرانسل و همراه اول 

همگام با عرضه سهام این دو باشگاه در فرا بورس چندین طرح مطالعاتی در مورد نحوه واگذاری سهام این دو باشگاه نیز انجام شده و بهینه ترین روش خصوصی‌سازی، واگذاری سهام  به ۲ شرکت رقیب اقتصادی شناسایی شده است. زیرا در فضای کسب و کار اقتصادی نیز شرکت‌های زیادی وجود دارند که به لحاظ برندینگ و رقابت‌های کاری مشابه پرسپولیس و استقلال هستند. واگذاری آنها به چنین شرکت‌هایی می تواند فضای رقابتی این دو باشگاه را بهینه کند و به افزایش سودآوری آنها منجر شود.

همزمان با برنامه عرضه سهام این دو باشگاه در فرابورس، مذاکراتی نیز با ۲ اپراتور تلفن همراه یعنی ایرانسل و همراه اول در جریان است تا از این طریق بخشی از سهام این دو باشگاه به این ۲‌اپراتور رقیب واگذار شود.  

طبق این گزارش مذاکرات بر سر آن است که دست کم ۲ کرسی هیات مدیره این ۲‌باشگاه به این ۲ اپراتور تلفن همراه واگذار شود اما بقیه صندلی‌های هیات مدیره همچنان در اختیار وزارت ورزش باقی خواهد ماند.

گویا وزارت ورزش در برابر واگذاری همه صندلی های هیات مدیره این دو باشگاه به یک سهامدار مقاومت کرده و در تلاش است همچنان دست‌کم بخش بزرگی از سهام این دو باشگاه را در اختیار خود داشته باشد. کارشناسان بر این باورند با توجه به برند و محوبیتی که این دو باشگاه ورزشی دارند در اختیار گرفتن ۲ کرسی هیات مدیره نیز می تواند برای اپراتورهای همراه اول و ایرانسل جذاب باشد و برای آنها ارزش افزوده ایجاد کند بنابر این احتمال داده می شود که این ۲ اپراتور با دریافت این میزان مالکیت سرخابی ها موافقت کنند. واگذاری سرخابی ها در بهمن ماه

رئیس سازمان خصوصی سازی در مورد زمان عرضه سهام پرسپولیس و استقلال گفت: هر دو باشگاه صورت های مالی حسابرسی شده خود را تحویل سازمان خصوصی سازی داده اند،در نتیجه سهام این دو باشگاه تا پایان بهمن ماه در بازار سرمایه عرضه خواهد شد.

حسین قربان‌زاده ادامه داد:درمورد عرضه این دو باشگاه تقریبا هر روز درسازمان خصوصی‌سازی جلسه برگزار می‌شود. همچنین هفته‌ای ۳ مرتبه با نمایندگان باشگاه ها، سازمان بورس و وزارت ورزش جلساتی برگزار می شود تا مدلی که برای افزایش سرمایه این دو باشگاه طراحی شده به اجرا در بیاید و سرمایه این دو باشگاه از محل صرف سهام با سلب حق تقدم افزایش یابد.

به گفته او مزیت این نوع افزایش سرمایه این است که منابع حاصل از افزایش سرمایه در شرکت‌ها ذخیره و صرف فعالیت‌های این دو باشگاه می‌شود و مردم نیز می‌توانند در افزایش سرمایه شرکت کنند.

منبع: پارس فوتبال

کلیدواژه: استقلال پرسپولیس بورس استقلال بورس پرسپولیس خبر ویژه پرسپولیس و استقلال سازمان خصوصی سازی افزایش سرمایه واگذاری سهام هیات مدیره وزارت ورزش ۲ اپراتور عرضه سهام همراه اول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت parsfootball.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس فوتبال» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۷۵۰۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آینده سرخابی‌ها با تعیین نحوه مدیریت ترسیم می‌شود

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، پس از مدت‌ها بحث و گفت‌وگو برای واگذاری سهام دو باشگاه ورزشی بزرگ تهران، اواخر فرودین امسال سازمان خصوصی‌سازی آگهی واگذاری سهام دو باشگاه پرسپولیس و استقلال را منتشر و قیمت پایه و شرایط عرضه سهام این باشگاه‌ها را اعلام کرد.

در همین راستا مزایده رسمی برای واگذاری ۸۵ درصد از سهام این دو باشگاه در فرابورس آغاز شد و در نهایت سهام سرخابی‌ها به فروش رفت؛ اگرچه واگذاری این باشگاه چندان به فرآیند واقعی خصوصی سازی شبیه نبود و بیشتر به نظر می رسید که آن‌ها صاحبان فرمایشی جدیدی یافته اند؛ اما به هر جهت در این مزایده هلدینگ بزرگ خلیج فارس ۸۵ درصد سهم باشگاه استقلال را خریداری کرد و کنسرسیوم بانکی، صاحب سهام پرسپولیس شد.

واگذاری سرخابی‌ها تأثیرات محسوسی در بازار سرمایه ندارد

برای بررسی تأثیر این واگذاری بر این دو باشگاه و بازار سرمایه، حمید میرمعینی، کارشناس بازار سرمایه درباره فروش دو باشگاه استقلال و پرسپولیس به صاحبان جدید آنها در بورس به خبرنگار آنا گفت: واگذاری سرخابی‌ها تاثیرات محسوسی در بازار سرمایه ندارد؛ اما خریداران آنها که از شرکت‌های بورسی می‌توانند دوران جدیدی از نظر شفافیت در پیش بگیرند.

وی ادامه داد: این باشگاه‌ها اگرچه بورسی هستند؛ اما شفافیت لازم و افشای اطلاعاتی که در مقررات بورسی هستند را رعایت نکرده اند. به همین دلیل اگر ساختار مدیریتی این باشگاه‌ها بتوانند دستخوش تغییرات مثبت شوند و بر اساس دستورالعمل‌های تیمداری اداره شوند و سیاسی‌کاری از آنها حذف شود، ممکن است که اتفاقات خوبی برای این دو باشگاه و مالکان جدید آنها رخ دهد.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: از جمله مهترین تغییراتی که می‌تواند در روند این دو باشگاه تغییرات مثبتی را پدید آورد، این است که نسبت به دریافت حق پخش بازی‌های این دو تیم اقدام شود. همچنین لازم است که مدیران این تیم‌ها رایزنی‌های لازم برای دریافت حق اتخاذ مستقیم تصمیمات اقتصادی را پیگیری کنند.

مانور‌های مدیریتی دو باشگاه را از حالت زیان‌دهی خارج می‌کند

وی تصریح کرد: با انجام این نوع مانور‌های مدیریتی می‌توان این دو باشگاه را از حالت زیان‌دهی خارج کرد. شایان ذکر است که شرکت‌هایی که این دو باشگاه را خریداری کرده اند از نظر توانایی مالی و نیروی انسانی متخصص در شرایطی هستند که می‌توانند وضعیت تأمین سرمایه پولی و نیاز کادر مدیریتی ماهر در این مجموعه‌ها را برطرف کنند؛ از این رو تحول این دو باشگاه کاملاً در دسترس است.

میرمعینی گفت: باید دید که دست مدیران شرکت‌های جدیدی که صاحب این دو باشگاه شده اند تا چه حد در بنگاهداری باز است؛ در غیر این صورت تحول خاصی را در شرایط و درآمد و ارزش سهام این دو باشگاه نخواهیم دید؛ البته طبیعی است که از طرف مالکان جدید با توجه به این‌که بخشی از منابع آنها برای این خرید صرف شده، دخالت‌های ساختاری صورت گیرد.

وی ادامه داد: این دو باشگاه حالا مالکان پولداری دارند که اگر بتوانند مدیریت مناسبی را اعمال کنند، اتفاقات خوبی خواهد افتاد. حالا فقط می‌توان یک دوره منتظر ماند تا ببینیم مالکان جدید از نظر مدیریت باشگاه و مدیریت مالی چه می‌کنند. مدیر استراتژیک و مدیر مالی مناسب در بدنه مالکان این باشگاه‌ها هست، اما این‌که چقدر دست آنها برای ایجاد تغییر باز باشد، هنوز محل سؤال است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آینده سرخابی‌ها با تعیین نحوه مدیریت ترسیم می‌شود
  • فروردین: مالکان جدید استقلال و پرسپولیس دنبال تغییر فوری مدیریت باشگاه‌ها نباشند
  • تغییر نام استقلال و پرسپولیس ربطی به وزارت ورزش ندارد | تمام شد؛‌ شما دیگر هیچ مسئولیتی ندارید
  • تغییر نام استقلال به وزارت ورزش ربطی ندارد
  • واگذاری استقلال و پرسپولیس رسمی شد(عکس)
  • نامه سرپرست سازمان خصوصی‌سازی به تاج درباره پرسپولیس و استقلال
  • واگذاری شازند کاملاً شفاف و در فرآیندی قانونی بوده است
  • نامه سازمان خصوصی سازی به فدراسیون فوتبال درباره مالکیت استقلال و پرسپولیس
  • نامه سازمان خصوصی‌سازی به فدراسیون فوتبال
  • نامه سازمان خصوصی‌سازی به فدراسیون فوتبال درباره سرخابی‌ها